Varukorg
En modern tolkning av Da Vincis Vitruvianske man, anpassad till ett inlägg om kroppens erogena zoner. Figuren har utsträckta armar och ben och är centrerad inom en cirkel och fyrkant, på en blå bakgrund. Över hela bilden finns symboler och pratbubblor med

Kroppens erogena zoner och hur du stimulerar dem!

För att ha oförglömligt sex med maximal sexuell njutning bör du känna till kroppens erogena punkter. Stimulera kroppens egona zoner för att bygga upp lusten och göra den sexuella njutningen starkare. Genom att bygga upp lusten blir sex bättre och orgasmerna intensivare

 

DETTA ÄR KROPPENS EROGENA ZONER:
 

Karta över människokroppens erogena zoner - vuxenkul

Skalpen

Många missar denna erogena punkt under sex och förspel. Skalpen är full av nervändelser känsliga för stimulering. Lätt stimulering är tillräckligt för att sända kittlande vågor av njutning genom kroppen. Dra fingrarna genom din partners hår eller använd naglarna för att klia skalpen om du vill ge en intensivare stimulering. 

Man kan även stimulera skalpen genom att dra i håret. Hur hårt du kan dra eller bli dragen i håret är väldigt individuellt. En del gillar hårdare ryck, andra föredrar mindre kraft, eller inte alls. Var uppmärksam till dig och din älskares respons till stimulering. Känns något inte rätt eller obekvämt så är det bättre att hitta något som passar er bättre.
 

Öron

Huden på öronen är väldigt känslig för beröring och reagerar snabbt till stimulering. Dessa eorgena punkter kan väcka vågor av njutning. Nafsa, slicka, kyss och smek din älskares öronsnibb. Om du viskar eller lätt blåser i din partners öron kan du aktivera nerverna inuti örat och utlösa en Autonomous sensory meridian response, eller ASMR. Detta är en kittlande känsla som sprids i kroppen som reaktion till stimulering. Så varva kyssar och nafs med att säga något uppmuntrande eller sexigt. Detta stimulerar samtidigt som dina uppmuntrande ord höjer din partners lust. Alla uppskattar vi komplimanger. 
 

Läppar

Läpparna är möjligtvis en av de mest självklara erogena punkterna på kroppen. Kyssar är en intim akt och läpparna är kroppsdelen på huvudet med flest nervändelsen. Kyssar är utmärkta för att stimulera läpparna men det finns många andra upphetsande sätt att stimulera dessa på. 

Smek din partners läppar med fingertoppen och titta hen djupt i ögonen innan du går in för en djup kyss. Att nafsa eller försiktigt bita på din älskares läppar medan ni kysser varandra är också ett bra sätt att stimulera läpparna och gör stunden mer spännande. Snabba och okontrollerade rörelser på ansiktet upplevs ofta som besvärande, använd dig istället av mjuka men bestämda rörelser.

 

Nacke

En smekning eller kyss på nacken kan sända lustfylla kittlande vågor av njutning genom hela kroppen. Låt blöta kyssar och smekningar stimulera denna erogena punkt i kombination med. Kombinationen är garanterat en intensiv och intim upplevelse. Något så enkelt att hålla handen bakom din partners nacke medans ni kysser visar tillgivenhet och närvaro i stunden. 

Massera gärna nacke med nästa erogena zon "Rygg och svank" för att minska spänningen i din partners kropp. Levande ljus, en skön aromatisk massageolja och en härligt avslappnande massage väcker garanterat lustarna!

 

Rygg och svank

Genom att denna erogena punkt sända explosiva vågor av njutning genom kroppen. Nerverna i svanken är bundna till pelvis och våra genitalier. När man masserar kroppen stimuleras det parasympatiska nervsystemet vilket även stimulerar produktionen av det avslappnande må-bra hormonet oxytocin! Spåra fingrarna genom kurvorna på din partners rygg. Börja från toppen av nacken och arbeta dig till svanken.

En del älskar att bli krafsade eller till och med rivna på ryggen under sex. Speciellt när lusten och njutningen är som högst. Om det är vad du gillar, skäms inte att berätta för din partner. Om du tenderar eller tycker om att riva med naglarna är det bra om du är uppmärksam på din partner. Smärta kan vara upphetsande för många. Men det betyder inte nödvändigtvis att det alltid är uppskattat. Lär känna vad din partner tycker om. 

Gillar ni hårdare stimulering är ryggen en perfekt kroppsdel att piska. Med en sexpiska, kan man stimulera många erogena punkter med en hårfin balans mellan smärta och njutning.

 

Händer

Våra fingrar är ett av de områden med med flest nervreceptorer. Av just denna anledning är fingertoppskänslan så pass viktig för oss i vår vardag. Med det i åtanke så det kommer kanske inte som någon större förvåning att händerna är en viktig erogen zon. Detta är anledningen till varför många går i taket av lust när någon slickar eller suger på deras fingrarna. Att slicka på fingrarna är dessutom många gånger en underbar sensuell förnimmelse till oralsex för dem med penis.

Händerna och handleder är också extremt känsliga för sensuell beröring. Låt dina fingrar vandra och smeka handflata och handled. Ta din partners hand och kyss försiktigt handleden. Arbeta dig sakta upp mot tummen och stoppa den i din mun. Fingertoppskänslan gör trots allt händerna till en självklar egoen punkter

 

 

 

lathund kroppens erogena zoner - vuxenkul

Mage och navel

Naveln och den nedre delen av buken är speciellt responsiv till sexuell beröring. När man smeker områden vilka befinner sig väldigt nära genitalierna, ökar oftas lusten och blodflödet till genitalierna väldigt snabbt. 

Smek, kyss och slicka runt naveln och nedre buken för att stimulera din älskare. Arbeta dig sakta ner till midjebandet på underkläderna och gör samma där. Att stimulera nära genitalierna förbereder kroppen för sexuell kontakt och blod börjar flöda ner till könsorganen i förberedelse för samlag. 

Experimentera med olika temperaturer när ni utforskar varandras kroppas, dra en isbit över mage och navel för en härlig och kylande upplevelse.

Våga att avstå från att stimulera könsorgan tills senare. Dra ut utforskandet av kroppens erogena zoner och förspelet för att bygga upp lusten och den sexuella spänningen. Ju högre spänningen är, desto härliga kommer frigörelsen bli.

 

Armar och armhålor

Alla områden där du är kittlig är en potentiell erogen zon, men just därför missas dessa ofta. Man kan dela upp kittlingar i två typer: Gargalesis och Knismesis. Den förstnämnda utlöser vår skrattrespons. Inom BDSM används det som en tortyrlek för sexuel njutning.

Knimesis är den typen av kittling man upplever av lätta smekningar eller när man kittlar med en fjäder. Denna typen av kittling är mindre intensiv och extremt lustökande. Med försiktiga slick, smek och kyssar kan man undvika att utlösa en skrattrespons och istället sända stimulerande kittlingar 

 

Insida lår

Likt magen är insidan av låren väldigt nära könsorganen och därmed väldigt erogent. Något så enkelt som en hand på låret kan starta en skogsbrand av lust i kroppen. Var responsiva till varandras reaktioner och arbeta er upp till de mer intima erogena punkterna för att bygga upp lusten ordentligt.

 

Fötter och tår

Undersidan av foten och tårna är såsom våra händer erogena punkter känsliga för beröring. När man smeker fötterna kan gränsen mellan intensiv njutning och en skrattrespons vara hårfin. Många är väldigt kittliga på fötterna så mjuka smekningar och rörelser är oftast att föredra. 

Sug försiktigt på tårna för att sända lustfyllda vibrationer genom din älskares kropp. 

 

Anus / Analen

Analen är full med nervändelser känsliga för sexuell stimulering. Läpparna är det området med mest nervändelser i ansiktet och ändtarmsöppningen består av samma typ av hud som dina läppar, kanske är det därför lite ass kissing känns så underbart? 

Du kan smeka runt eller just innanför analöppningen med fingrar eller kyssa och slicka hålet. Att stimulera anus som en del i förspelet är att rekommendera innan anal penetration då simuleringen kan hjälpa ringmuskeln att  slappna av inför analsex. Kom ihåg att alltid använda rikligt med glidmedel om du använder anala sexleksaker såsom buttpluggs och analkulor. På så vis glider allt bättre och upplevelsen blir behagligare.

 

Bröst och bröstvårtor

Alla är vi olika när det kommer till sex och med bröstvårtorna är detta desto mer sant. Mycket spelar roll i vad vi upplever som njutsamt. Bröstvårtorna är för många personer en väldigt erogen zon. De som gillar stimulering har troligen en unik preferens på hur och vad de gillar.

Börja med att stimulera bröstvårtorna med mjuka rörelser och läs av din partners reaktioner. Se, hör och fråga din partner vad som känns rätt. Smek och kläm lätt, blöt tummen med lite saliv och stimulera dem styva. En blöt kyss och eller slick på bröstvårtorna kan utlösa rullande vågor av njutning genom kroppen. En isbit kan ge en härlig kylande sensation som får bröstvårtorna att styvna på nolltid. 

Fingervibratorer, en vanlig klitorisvibrator eller ännu bättre en lufttrycksvibrator är perfekt för att stimulera bröstvårtorna. Den kittlande stimuleringen kommer garanterat uppskattas!

Många gillar intensiv stimulering och uppskattar hårda kläm eller att man nafsar på bröstvårtorna när lusten är hög. Går du eller din partner igång på hårdare stimulering kan ni att använda bröstvårtsklämmor för intensivare sexuell njutning.

 

DETTA ÄR KVINNANS EROGENA ZONER:

kvinnans erorgena zoner och punkter - kropp med vagina

Klitoris

Den synliga knoppen vi ofta kallar klitoris är en del av ett mycket större organ. Detta är klitorisollonet och är täckt med en huva som kallas klitoriskappan. Med sina 8000 nervändelser är klitorisollonet extremt känslig för stimulering och för många kvinnor vital för att kunna komma. En hela 80% av kvinnor lyckas inte nå klimax av endast penetration, så stimulera klitoris för maximal sexuell njutning! 

Det finns otaliga sätt att stimulera klittan. Man kan använda fingrar, tungan eller vibratorer. Väldigt populära just nu är Lufttrycksvibratorer såsom de från Satisfyer. Lufttrycksvibratorer stimulerar klitoris med hjälp av pulserande lufttryck och utlöser intensiva orgasmer. Använder ni en lufttrycksvibrator kan det vara rekomenderat att sätta ner en handduk först av en enkel anledning: Många får sin första fontänorgasm när de använder en lufttrycksvibrator!

 

Venusberget

Kvinnans venusberg eller mons pubis är ett fettrikt område som buktar ut ovanför de yttre blygdläpparna. Genom att smeka, kyssa och slicka venusberget stimulerar du nerver som är direkt kopplade till genitalierna. Arbeta dig sakta ner genom de oregona punkterna och ta ett extra stopp på venusberget innan oralsex, låt förväntningen byggas upp. Du kan indirekt stimulera blygdläpparna och klitoris genom att massera venusberget. Indirekt stimulering av klitoris är ett perfekt sätt att egga din partner. Du kan massera venusberget för hand eller använda dig av en kittlande sexleksak. Magic Wand Vibratorer är perfekta för att stimulera alla tänkbara kroppsdelar!

 

G-punkten

Klitoris är full med känsliga nerver och vissa punkter är känsligare än andra. En av de mest omtalade punkterna är G-punkten. Detta är en känslig punkt som befinner sig 5-8 centimeter in i slidan, mot framsidan av kroppen. G-punkten fylls med blod och sväller upp vid sexuell upphetsning vilket gör att den känns som en liten böna. Detta gör den enkel att hitta. 

En del föredrar mycket tryck på g-punkten, medan andras föredrar mjuk stimulering. För att stimulera g-punkten med fingrarna kan man göra en “kom hit”-rörelse över punkten. Med en g-punktvibrator kan man addera till kittlande vibratorer som stimulerar hela nätverket. Som en extra bonus slipper man oroa sig för rivande naglar som kan skada slidväggen. 

Visste du att det inte är ovanligt att en g-punktsorgasm leder till squirt? Läs vårt blogginlägg om detta för att lära dig hur du får en fontänorgasm!

 

A-punkten

Börja med att först identifiera g-punkten. A-punkten befinner sig nämligen en ca 5 cm djupare in i slidan. Detta är en liten grop som befinner sig framför livmodertappen och kallas främre fornix vaginae. Då a-punkten befinner sig så djupt in i slidan är den svår att själv komma åt, då kan en sexleksak komma till hjälp. För att stimulera med fingrarna är samma “kom hit”-metod som för g-punkten rekommenderad! 

 

Livmoderhalsen

När en penis eller dildo gnuggar och stimulerar livmoderhalsen under djup penetration kan det utlösas en otroligt intensiv orgasm. För att stimulera livmoderhalsen krävs mycket djup penetration. Därför är det av viktigt att man är sexuellt upphetsad innan och att man är vaksam så att ingen kommer till skada. Ibland kan det lättaste sättet att nå livmoderhalsen vara en strap-on med dildo i en passande längd och tjocklek. Hitta en position som tillåter en djup penetration, en vanlig favorit är doggie style. Hitta och behåll den rytm och styrka som känns bäst för att utlösa en intensiv helkroppsorgasm.

 

DETTA ÄR MANNENS EROGENA ZONER:

mannens erogena punker kropp med penis

Prostatan

Den mytomspunna men ack så outforskade prostatan! De allra flesta med prostata missar att utforska denna valnötsstora körteln som kan utlösa helkroppsorgasmer. Orgasmen beskrivs ofta som helt olik den som härstammar från penis. Du kan stimulera prostatan utifrån genom att massera mellangården, men bäst kommer du åt den via analen. För att massera utifrån är en Magic Wand Vibrator ett bra val. Detta då den starka motorn kan sända stimulerande vibrationer ända in till prostatan utan bekymer.

Med ett vällubricerat finger eller en prostatavibrator kommer du enkelt åt prostatan som befinner sig en 10cm in. Denna känns vid upphetsad tillstånd som en liten knöl i storleken av en valnöt. Detta är för att prostatan svullnar upp när man är kåt. 

Genom att massera med fingrarna, penetration eller med hjälp av en prostatastimulator kan du få en prostataorgasm. Även om du kanske inte lyckas utlösa en prostataorgasm vid första försöker så finns det mycket njutning att uppleva genom analen!

 

Förhuden

Denna allt ofta förbisedda erogena punkten är värd att känna till. Förhuden är full med nerver känsliga för beröring. Variera att oralsexet genom att ibland låta förhuden täcka ollonet under tiden. Detta skapar en variation i njutningen genom att aktivera känselreceptorerna i förhuden. Testa att suga, slicka, massera eller smeka förhuden med ett vått finger. Din partner kommer älska det! En vibrator mot förhuden ger kittlande sensationer som även stimulerar ollonet. En skön och teasande upplevelse!

 

Ollonet

Med sina över 4000 nervändelser är detta den känsligaste delen av penis och troligtvis är det inte någon större förvåning över att denna finns med på listan över erogena zoner på mannens kropp. Det finns många sätt man kan stimulera ollonet utöver oralsex och penetration. Bara för att det är en penis betyder det inte att den nödvändigtvis behöver stoppas in någonstans för att det ska vara skönt. Skiftar man fokus från penetration till njutning så upptäcker man snabbt hur mycket sexlivet berikas. Med en våt tunga eller lubricerande fingrar och händer kan man försiktigt smeka och egga fram en intensiv orgasm. 

En masturbator eller så kallad lösvagina kan bidra med nya texturer och sensationer samtidigt som din partner kan fokusera 100% på att njuta. Basen på ollonet, ofta kallad kronan, är speciellt känslig. Spåra denna med tungan för att få din partner att knipa tårna i tillfredsställelse.

 

Penissträngen eller Frenulum

Penissträngen är en mycket erogen och elastisk vävnad som sitter under ollonet. Frenulumsträngen ansluter förhuden till ollonet och är väldigt reaktiv till mjuk och lätt beröring. Smek ett vått finger över strängen under en avrunkning eller helkroppsmassage för att med beröring väcka svalkande njutning. Under oralsex kan man spåra strängen med tungan, perfekt för att teasa innan avsugningen börjar!

Visste du att frenulumsträngen kan stimuleras för att utlösa en långvarigare orgasm som många menar på kan jämföras med den kvinnliga. Arcwave Ion är världens första lufttrycksvibrator för män! Den kontaktfri stimuleringen eggar fram en helkroppsorgasm som inte överstimulerar penis, vilket ofta innebär att man kan fortsätta stimulera efter orgasm och kedja flera efter varandra! Penissträngen är definitivt en erogen punkt som är värd att utforska.

 

Pung och testiklar

Både huden på pungen och tesiklarna är en erogen punkt. Huden på pungen är känslig för sexuell beröring. Speciellt sömmen i mitten på pungen. Du kan enkelt stimulera pungen genom att massera, suga eller slicka - i kombination med oralsex förhöjer det njutningen. 

Testiklarna kan man stimulera på samma vis som pungen, även att dra i pung och testiklar kan kännas skönt. Var kommunikativ med din partner och fråga vad som känns bra och hur mycket tryck du kan utsätta testiklarna för. Du vill undvika att din partner får ont, om det inte är något ni kommit överens om det vill säga. Genom att använda en pungring kan man tillsätta ett behagligt tryck som inte bara stimulerar, men även födröjer orgasmen!

 

Mellangården

Mellan pungen och anus hittar du den erogena punkten: Mellangården. En extremt känslig plats som fiffigt nog befinner sig väldigt nära många andra sexuella punkter i kroppen. Aktivera receptorerna i mellangården genom att smeka, massera eller slicka. Testa att göra detta under tiden du utför oralsex, ger ett rimjob eller masserar pungen. Då området är lätt att nå kan man enkelt stimulera sig själv under tiden man har sex eller onanerar.  

Via mellangården kan man indirekt stimulera prostatan. För att göra detta är det bäst att använda sig av lite extra tryck. Försök använda en pressande rörelse med fingertopparna eller massera i cirkulära rörelser för att stimulera prostata utifrån. 

Prova att använda en starkare vibrator på mellangården. En Magic Wand-vibrator kommer att uppgradera njutningen! De kittlande vibrationerna rör sig djupt in i kroppen och stimulerar testiklar, prostata, mellangård och penis!


Produkten har blivit tillagd i varukorgen