Varukorg
En illustration av ett fyrverkeri med en ljus gnista vid tändänden i en rumpa, mot en glad blå bakgrund, som symboliserar den explosiva prostataorgasmen från anal stimulering.

Prostataorgasmen | Så här gör du!

Visste du att mannens prostata är en kärlekspunkt som kan bidra med starka orgasmer vid stimulation? Denna omtalade punkt är för många män helt outforskad, men väl utforskad blir det en höjdpunkt i hans sexliv. Prostataorgasmen ekar i hela kroppen och det är svårt att få nog när man väl är där. Blir du nyfiken? I detta inlägg bryter vi ner alla viktiga delar så att du också kan bli en medlem i prostataklubben! 

 

Vad är prostatan?

Har du någon gång hört någon nämna att män har en g-punkt? Nämnde personen något i stil om att stimulering av denna punkt kan leda till intensivare helkroppsorgasmer olik den vanliga orgasmen? Lär dig allt om p-punkten, prostatan och denna mytomspunna orgasmen.

Prostatan är en körtel stor som en valnöt som sitter under urinblåsan. Prostatan har en viktig funktion då den producerar ett mjölkigt sekret vilket består av ⅕ av mannens ejakulationsvätska. Denna vätska är basisk, vilket gör det möjligt för sädescellerna att överleva en längre period i vaginans surare miljö. På detta vis har spermierna en större chans att hitta ett ägg att befrukta i tid. Dessutom produceras ett prostataspecifikt antigen (PSA) i prostatan. PSA är ett enzym som bryter ner utlösningens gelliknande konsistens. Detta enzym gör att sädescellerna lättare kan röra sig vilket ökar chansen att de kan befrukta ett ägg.  

Prostatan har tre zoner omgivna av koncentriskt placerade fibromoskulära band. Nerverna här är känsliga för sexuell stimulering. Genom att stimulera punkten kan man provocera fram en orgasm som beskrivs som en intensiv och euforisk helkroppsupplevelse. En del upplever att orgasmen börjar i penis trots att orgasmen utlöses av prostatan och sprider sig genom hela kroppen. En kedjereaktion av explosiva nöjesvågor som får din kropp att kännas som natthimlen när det nya året rings in. Dessa ofrivillga muskelkontraktioner fulla av njutning omsluter snabbt din kropp.

Prostatan eller P-punkten har därför många gånger jämförts med kvinnans g-punkt. Namnet må vara missvisande ur ett biologiskt perspektiv, men den ger oss en tydlig bild av vad vi kan förvänta oss av att stimulera denna spännande punkt. 

 

Så här hittar du prostatan: 

Mannens anatomi - prostata eller p-punktFör att direkt stimulera prostatan behöver vi gå inifrån. Nu är risken att mer än en läsare kniper för kung och fosterland. Slappna av! Prostatan befinner sig 5 centimeter in. Detta är mer eller mindre upp till mittenknogen på de flesta personer. Så vi behöver inte gå djupt för att hitta och stimulera prostatan. 

Prostatan ligger mot framsidan av kroppen i riktning mot din navel och är i storlek av en valnöt. Under sexuell upphetsning sväller prostatan och blir hård. Så det är bra om din sexlust är hög när du utforskar din prostata. När den är uppsvälld är den nämligen väldigt svår att missa och extra känslig för sexuell beröring.

För att hitta prostatan är det lättast att börja med ett finger. Det är att föredra att du är avslappnad för an njuta av anal stimulering. Se därför till att hitta en bekväm position som tillåter dig att nå bra. Då anus inte lubricerar sig på samma sätt som vaginan är det viktigt att använda rikligt med glidmedel. Detta gör upplevelsen skönare samt minskar obehag och smärta. Se till att naglarna är kortklippta för att undvika att du skadar dig själv. 

En ca 5 centimeter in kommer du hitta en mjuk svullen knöl - Detta är din prostata!

Alla nedanstående positioner fungerar utmärkt för både extern och intern stimulering. De fungerar också bra för att låta en partner stimulera din prostata.

 

Liggande på magen:

Hitta en bekväm position liggandes på magen och räck armen bakom dig för att nå din mellangård eller anus. Denna position fungerar bra för att antingen stimulera med ett finger eller en leksak inifrån eller externt genom mellangården.

 

Med benen mot bröstkorgen

Ligg bekvämt på rygg och dra knäna upp mot bröstet. Få dem så nära bröstet du kan hantera och använd ena handen för att hålla dem på plats medan du använder den andra för att stimulera din prostata.

Testa att sätta en kudde under rumpan för att höja dig själv. Att ha hög vinkel hjälper dig att nå lättare samtidigt som gravitationen hjälper dig att hålla benen uppe. Detta lämnar dina händer fria att göra roliga saker!

 

Medan du ligger på din sida:

En annan vanlig position är att ligg på sidan. Ta ditt översta ben mot bröstet (eller båda, gör det som är bekvämast för dig) och sträck dig runt för att stimulera din prostata.

 

Grattis du hittade prostatan!

 

Så här stimulerar du bäst prostatan: 

Prostatan går att stimulera på många sätt. Själv kan man använda sig av fingrarna eller en analsexleksak. En vanlig analleksak för män är dildos med en bred bas. Att den har en bred bas säkerställer att leksaken inte åker in hela vägen och försvinner. Även om detta är ganska ovanligt så försvinner denna risken helt om du använder en leksak som har en betydligt bredare bas än skaftet som förs in. 

Självfallet fungerar fingrar och leksaker att använda även med en partner. Med sällskap öppnas möjligheterna upp ytterligare. Vare sig din partner har penis eller inte kan anal penetration vara en stimulerande och extremt intim upplevelse. Med en strap-on blir stimuleringen av sexleksaker mycket mer naturlig samtidigt som din partners händer är fria att omfamna och utforska din kropp. 

Sexleksaker är underbara för anal stimulering, men innan vi djuper ner i dem så ska vi först gå genom de olika sätten vi kan stimulera prostatan på!

 

Stimulera prostatan utifrån: 

Genom att stimulera mellangården (även kallad perineum) kan du indirekt stimulera prostatan.  Mellangården är en synlig hudsöm som går mellan anus och könsorgan. Detta är en av kroppens erogena zoner och är rik på nerver och blodkärl. Även om det är svårt att provocera fram en prostataorgasm på detta vis så är det ett utmärkt komplement under onani eller sex för extra stimulans. Många upplever starkare och fullare orgasmen även med extern stimulering. 

Att börja utforska prostatan utifrån kan vara ett bra första steg i din anala exploration. Börja med att massera och sätta tryck på mellangården nästa gång du har sex eller onanerar. Alla har vi olika preferenser, så experimentera med olika rörelser och tryck. Hitta vad som fungerar för dig. 

Har du en vibrerande sexleksak hemma är denna absolut värd att testa. Placera till exempel skaftet på en Magic Wand Vibrator mot mellangården. De kittlande vibrationerna som färdas in i kroppen stimulerar prostata, testiklar och penis. 

 

Stimulera prostatan inifrån: 

Inifrån kan man stimulera prostatan på många vis. Analdildos. buttplugs och prostatastimulatorer är några av de mest populära sexleksakerna för anal stimulering av prostatan. Är man ny till analt är fingrarna att rekommendera. På detta sätt kan du enklare kontrollera upplevelsen och fingertoppskänslan gör det busenkelt att identifiera den valnötsstora prostatan.

Hitta en bekväm position och massera analöppningen med en riklig mängd glidmedel. Gör cirkulära rörelser runt hålet och teasa dig själv genom att trycka lite lätt på hålet med fingret emellanåt. Försök att hitta ro i kroppen och slappna av bäckenbottenmusklerna medans du gör detta. Analöppingen är en erogen zon och är känslig för sexuell stimulering. Låt dig uppleva och ta in sensationerna utan fördomar. När du känner dig redo och avslappnad kan du börja att föra in fingret försiktigt. Du behöver inte föra in fingret i rumpan på en gång. Ta den tid du behöver.

Har du fått in fingret ett par centimeter och spänningen i kroppen kommer tillbaka? Ibland kan det hända att man behöver backa lite. Ta ett djupt andetag, gå tillbaka till att massera ringmuskeln och att teasa hålet. När du är avslappnad kan du försöka igen, du kommer troligen upptäcka att det nu är betydligt enklare att föra in fingret än förut. Pressar du dig själv för hårt kommer du troligen bara lyckas spänna dig mer.

 

Bör jag skölja tarmen innan analsex och analstimulering?

Ändtarmsmynningen är en väldigt känslig del av kroppen och därför kan det kännas obekvämt att föra in något i ändtarmen om man inte är avslappnad. Dessutom är det inte ovanligt att rädslan att fläcka ner gör det extra svårt att slappna av. Med en balanserad och fiberrik kost räcker det ofta gott och väl med ett toalettbesök innan anala lekar. Då kroppen håller avfall högt upp i ändtarmen så räcker det oftast med att gå på toa för att tömma den nedre delen av ändtarmen och vara redo för anala lekar. 

Ett annat alternativ är att skölja ändtarmen med produkter för analhygien. Detta kan man enkelt göra med en analdouche eller anallavemang. Med dessa kan man skölja ur ändtarmen innan analsex eller anala lekar för att vara säker på att ändtarmen är ordentligt tömd. Att skölja analen kan vara händigt ibland, men regelbundna anallavemang kan rubba den naturliga bakteriefloran i ändtarmen och irritera slemhinnorna. Undvik helst att skölja oftare än någon enstaka gång i veckan. Ät istället en fiberrik kost, på så vis slipper du oroa dig för behovet att spola. 

 

Sexleksaker för stimulering av prostatan

Leksaker kan bidra med nya spännande känslor och gör det enkelt att stimulera prostata och anus. Vilken typ av anal vuxenleksak som fungerar bäst för dig beror till stor del på vilken typ av stimulering du är ute efter och vad du är bekväm med. De vanligaste leksakerna för intern anal stimulering är dildos, analkulor, analpluggar och prostatastimulatorer. Men man kan använda sexleksaker såsom Magic Wand Vibratorer för extern stimulering. Anala sexleksaker kan ha väldigt olika form, storlekar och funktion men delar ett gemensamt syfte - Anal njutning!  

 

Hur du använder en buttplug?

Buttplug är perfekta analleksaken för att stimulera prostatan

Oavsett om man har prostata eller inte så är det många som njuter av den känslan en buttplug medför. En analplugg ger bäraren en behaglig känsla av att vara uppfylld. Analpluggar stimulerar på detta vis även nerverna i anus och sätter tryck mot prostatan. Du hittar analpluggar i många olika storlekar och former, men för den oerfarna rekommenderar vi små och smala analpluggar för nybörjare

Dina analmuskler fungerar på samma sätt som andra muskler och kan tränas för att vara starkare och töjas för att vara mer flexibla. För att på bästa sätt kunna njuta av analstimulering är det bra att lära sig att slappna av och spänna musklerna med intention. Buttplugs är en lättanvänd anal träningsleksak som används för att öka anus flexibilitet.

Lägg dig i ett bekvämt läge och smörj hålet och leksaken rikligt med vattenbaserat glidmedel. Tryck försiktigt leksaken mot anus i några sekunder medan du medvetet försöker slappna av dina muskler. Försök att inte hålla andan. Efter några sekunder kan du dra ut analpluggen, tillsätt lite mer glidmedel och tryck försiktigt i några sekunder till. Upprepa processen tills den anala leksaken är helt isatt. Sluta använda leksaken om du känner smärta eller starkt obehag. Smärta är en tydlig indikation på att du använder din buttplug fel eller att den är för stor. 

För att ta ut analpluggen tar du tag i basen och drar försiktigt ut den. Om du behöver kan du krysta lite lätt. Att använda en god mängd glidmedel under införningen gör det lättare och bekvämare när du väl ska ta ut analpluggen.

 

Magic Wand Vibrator - kittlande vibrationer för att stimulera p-punkten.

Magic wand vibratorer är perfekta för män

Vibrationer kan användas för att stimulera prostatan utifrån. En kraftfull Wand Vibrator kan användas för att sända kittlande vibrationer genom att placera vibratorns skaft på mellangården.

De stora, runda och mjuka skaften gör det behagligt att sätta tryck och massera prostatan utifrån. Även om det kan vara svårt (men inte omöjligt) att få en prostataorgasm utan att stimulera penis genom extern stimulering så kan du utlösa intensivare och långvarigare orgasmer.  

Du kan enkelt byta vibrationsstyrkor i farten och låta Magic Wand Vibratorn vandra mellan mellangård och penis för att samtidigt edga fram en orgasm, eller testa att kombinera med en masturbator för att stimulera prostatan och penis samtidigt. 

Har du i en buttplug kan du använda din magic wand vibrator för att uppgradera denna med vibrationer. Placera skaftet på din vibrator på buttpluggens bas medans du bär den. Buttpluggen kommer leda vibrationerna till din prostata och förstärka njutningen!

Det finns tusentals spännande sätt du kan kombinera sexleksaker och oändliga kombinationer av sexuell njutning att upptäcka. 

 

Prostatastimulatorer - den perfekta sexleksaken för p-punkten!

Bästsäljare sexleksaker män prostata

Dessa spännande anala sexleksaker skiljer sig från andra anala sexleksaker såsom buttplugs och analkulor då de är designade för att stimulera prostatan. Dessa produkter dedikerade för att massera prostatan är utan tvekan de absolut bästa för män och alla försedda med den magiska anala punkten! Då en prostatastimulator har ett väldigt specifikt syfte har de allra flesta en snarlik form. Den kurvade formen och det tjocka skaftet gör det enkelt att träffa och stimulera prostatan. Men även om de ofta kan se snarlika ut i design, så skiljer sig många väldigt mycket i funktion. Förutom en stor variation av storlekar och vibrationsfunktioner finns en uppsjö av mekaniska prostatastimulatorer som vibrerar, pulserar och roterar för att ge dig en hands free stimulering! Det enda du behöver göra är att luta dig tillbaka och njuta. Många stimulatorer har även ett utskott som stimulerar mellangården med tryck och vibration. Dessa utskott ser inte bara till att prostatastimulatorn håller sig på plats när du rör dig, under till exempel samlag, men hjälper även att stimulera din anala erogena punkt. Du kan läsa mer om kroppens erogena zoner och mellangården i vårt blogginlägg om just detta! 

Hur du bäst använder din prostatavibrator beror lite på hur denna ser ut och är tänkt att användas. Det bästa sättet att börja är att smeta lite vattenbaserat glidmedel på både leksak och anus och göra precis som med buttpluggen. Tryck försiktigt leksaken mot ditt anus i några sekunder, slappna av dina muskler och andas normalt. Om det behövs kan du efter några sekunder dra ut prostatavibratorn, smeta på lite mer glidmedel och trycka försiktigt i några sekunder till. Upprepa tills vibratorn är införd. Den ergonomiska designen på prostatavibatorer gör dem oftast behagliga och lätta att föra in. 

När din prostatavibrator sitter i kan du testa olika metoder för att stimulera dig med denna. Har du en mekanisk prostatamasserare kan du slappna av och låta dess rotationer och vibrationer stimulera dig. 

Du kan själv röra sexleksaken för att stimulera punkten. Ta ett stadigt grepp om leksakens bas och rör stimulatorn med händerna. En annan vanlig metod är att gnida mot leksaken. Du kan antingen gnida handflatan mot sexleksaken för att gunga den. Eller om du vill du ha händerna fria kan du sätta en kudde under dig och gnida kroppen mot den i sittande position, ungefär som om du red den. På detta sätt kan du själv röra leksaken och med hjälp av kroppsvikten kan du trycka hårdare!

 

Analkulor - Perfekt för anal träning!

analkulor är perfekta för analträning

En annan populär vuxenleksak för att stimulera anus och prostata är de mytomspunna analkulorna. Dessa populära sexleksaker består av flera kulor eller bollar i rad som sätts in i analen. Analbollarna sätts in en efter en och fyller upp bäraren. Detta applicerar tryck på prostatan liknande en analplugg med den extra fördelen och förmågan att du kan dra ut analbollarna med varierande hastigheter beroende på önskad effekt och känsla.

Att dra ut analpärlorna hjälper till att slappna av ringmuskeln vilket gör den perfekt för analträning och analuppvärmning innan större leksaker, penetration, analfisting, etc.

Börja alltid med att ta ut analkulorna försiktigt och experimentera med att dra ut dem snabbare först när du är van vid analkulor och är ordentligt uppvärmd.  

Om dina analpärlor är sammansatta med ett snöre bör de inte delas mellan personer. Ett poröst material kan inte desinficeras helt, så även om du tvättar dina analkulor ordentligt rekommenderar vi att använda en fysisk barriär såsom en kondom på vuxenleksaken.

Ännu bättre är att köpa analkulor i ett kroppssäkert material och tvätta rent dessa med leksaksrengöring innan den används. 

 

Dildos - kombinera med strap-on för den naturliga känslan!

En vanlig dildo blir med enkelhet en strap-on

En vanlig dildo är en populär sexleksak för anal stimulering. Med en uppsjö av storlekar, längder och material är det lätt att hitta en leksak i just din storlek.

Dessa är perfekta att använda själv för att stimulera analen och prostatan. Är din dildo utrustad med en sugpropp kan du fästa denna på en plan yta för handfri penetration. Detta lämnar dina händer fria för att onanera och smeka dig själv eller en partner. På detta vis är det många gånger möjligt att hålla lusten hög och slappna av ordentligt.

Dessutom kan de allra flesta dildos fästas på en universal strap-on sele. Detta gör det möjligt att njuta av en naturtrogen känsla av penetration med en stake i din perfekta storlek. 

När du använder dig av dildos för anal stimulering är det viktigt att du använder en dildo med en bred bas. Dessa säkerställer att inte sexleksaken åker in och fastnar. 

Om en vanlig dildo känns som för en liten utmaning finns stavar för alla lustar. Suktar du efter något större, kanske känslan av en hand i dig?

Analen är vädigt töjbar och med träning kan imponerande storlekar föras in med lätthet. Extra stora analleksaker är inte för nybörjare, men för den erfarna är dessa en spännande utmaning!

 

Prostatamassage har många medicinska fördelar!

Studier i ämnet är fortfarande mycket begränsade. Men det finns indikatorer på att prostatamassage kan vara till hjälp för att lindra vissa medicinska symtom och problem.

Prostatamassage är bra för ditt välmående

Det kan behandla och även motverka prostatit:

Prostatit är ett vanligt medicinskt tillstånd som drabbar upp till 15% av den manliga befolkningen. Detta är svullnad och inflammation i prostatakörteln och kan orsaka symtom som smärta runt ljumsken och bäckenet eller smärta vid urinering.

Under lång tid var prostatamassage den primära behandlingen av prostatit. Idag är antibiotika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (så kallade NSAID) den vanligaste behandlingen. Men prostatamassage är fortfarande en vanlig behandling för att minska symtomen och lindra tryck och svullnad som byggs upp i prostatan.

 

Kan lindra besvären av erektil dysfunktion (ED):

En bra prostatamassage kan förbättra symtom på erektil dysfunktion. Vanliga behandlingar för erektil dysfunktion är penispumpar, medicinering och injektioner. Men under lång tid var prostatamassage ett mycket vanligt tillvägagångssätt för att behandla erektil dysfunktion. Det bra med prostatamassage är att det kan användas tillsammans med andra behandlingar för erektil dysfunktion. Prostatamassage i kombination med hälsosamma livsstilsförändringar som träning, en välbalanserad diet och penispump kan hjälpa till att lindra erektil dysfunktion utan att använda erektionspiller såsom Viagra och Cialis.

 

Det kan hjälpa mot svagt urinflöde:

Ditt urinrör är omgiven av din prostata. Så en svullen prostata kan sätta tryck på urinröret. Detta kan störa urinflödet och göra urinering svår och obekväm. En prostatamassage kan hjälpa till att lindra inflammation och låta urin flöda fritt igen.

 

Glidmedel är din bästa vän!

Se till att du använder glid, glid och ännu mer glidmedel när du utför anallekar. En bra förhållningsregel är att använda mer än det du tror är “för mycket”. Varför? Det finns en bra anledning till varför du alltid ska använda en generös mängd glidmedel. Ditt anus smörjer sig inte naturligt som en vagina, vilket innebär att du behöver en bra mängd glidmedel för att smörja din älskade tunnel innan du leker. Anallek utan smörjmedel kan kännas obehagligt eller till och med vara smärtsamt. Analkanalen är mycket känslig och ett vårdande glidmedel av bra kvalité hjälper till att förhindra skador i vävnaden och gör upplevelsen mycket trevligare.

Det finns i allmänhet tre typer av smörjmedel: vattenbaserade, silikonbaserade eller oljebaserade. Alla tre har sina fördelar och nackdelar.

 

Vattenbaserat glidmedel är säkert att använda med alla kondomer och sexleksaker, inklusive silikon. Vattenbaserade är också de enklaste att städa upp, men är inte riktigt lika hala som de andra två. Dessutom tenderar vattenbaserade glidmedel att torka ganska snabbt. De är trots allt vattenbaserade. Så du kan behöva vara aningen mer generös med återapplicering när du använder vattenbaserade glidmedel.

 

Silikonbaserade glidmedel är extremt hala och långvariga, de är därför väldigt populära för anala lekar, penetration och massage. Alla silikonbaserade glidmedel fungerar dock inte med kondomer. Förpackningen bör specificera om glidmedlet är kondomsäkert. Om du är osäker, fråga innan du köper! Silikonbaserade glidmedel bör inte användas med silikonleksaker eftersom det kan orsaka skada på leksaken då sexleksakens silikon kan brytas sönder. Silikonbaserade glidmedel är svårare att tvätta bort, så räkna med en dusch med mycket tvål och skrubb efteråt. 

 

Hybridglidmedel kombinerar det bästa av två världar! Du får den långvariga effekten av ett silikonglidmedel men skadar inte sexleksaker gjorda av silikon av hög kvalitet eftersom hybridglidmedel ofta består av endast 10-20% silikonglidmedel. Men var ändå försiktig med hybridglidmedel eftersom det fortfarande kan reagera på silikon av sämre kvalité.

För att vara säker, lägg en klick av glidmedlet på en mindre viktig del av leksaken. Låt det vara ungefär en timme och torka av smörjmedlet för att se om det uppstått någon reaktion. Om din leksak är opåverkad är glidmedlet säker att använda med din anala sextoy. Se till att tvätta din leksak ordentligt efteråt för att minska risken att den skadas. 

Oljebaserade glidmedel säljs oftast som onani-krämer. Dessa är tjocka och extremt hala och håller längst men bör definitivt inte användas med kondomer eller leksaker då de snabbt äter genom materialet. 

 

Bedövande och avslappnande analglidmedel och spray

Medan de flesta glidmedel är ok att använda för anallek finns det några smörjmedel och sprayflaskor som är bedövande. Dessa kan hjälpa dig att slappna av och göra anallek mer bekvämt. Var alltid försiktig när du använder bedövande glidmedel. Smärta är din kropps sätt att berätta att något kanske inte är 100% ok. Det är viktigt att lyssna på din kropp så att du inte skadar dig själv. Detta kan vara svårare att göra om du har bedövat din rumpa.

 

Några avslutande ord om stigma

Det finns en stor stigma i relation till män och analsex. Detta gör att många män upplever känslor av skam i deras sexuella utforskning. Den bakomliggande anledningen är skadliga maktstrukturer från heteronormativa könsroller där kvinnan som mottagande part i sex avbildas som underkastad och maktlös. 

Länge har samhällets könsroller avbildat den mottagande parten (kvinnan) i sexuella relationer som ett objekt avsedd för den givande partens (mannens) njutning. Dessa farliga könsroller överförs många gånger till både heterosexuella och homosexuella män som funderar på, eller utövar analstimulering som mottagande part. Detta leder till att många män inte vågar utforska sin sexualitet fullt ut i rädslan om att bli hånade eller ifrågasatta. Att vara på den mottagande änden av sexuell intimitet fördärvar INTE ditt värde eller självständighet, oavsett om du är heterosexuell eller homosexuell. Att få och uppskatta anal penetration är inte en indikator på din sexualitet eller manlighet. Både heterosexuella och homosexuella kan delta i, njuta av eller ogilla analsex. Sex handlar om respekt, ömhet och njutning -  inte makt.

Våga ta ett steg i din sexuella revolution och utforska dina lustar!


Produkten har blivit tillagd i varukorgen