klarna och swish

Varukorg
Så håller du längre i sängen!

Så håller du längre i sängen!

Din kompletta guide med alla knep och metoder för att inte komma.

Alla vill vara den otroliga älskaren som under timmar tillfredställer sin partner. Men även om lusten finns betyder det inte att kroppen gör som man vill i dessa stunder. När man minst väntar det faller planen och stunden avslutas med oönskad orgasm…

Har detta hänt dig? Oroa dig inte! Du är inte ensam. Upp till hälften av alla män tros lida av prematur ejakulation, även kallad tidig sädesavgång, någon gång i livet. Lyckligtvis finns det en del saker du kan göra för att hålla längre i sängen och utöka din sexuella uthållighet. Tidig utlösning kan skada det sexuella självförtroendet och även skapa friktion i sexlivet.

Så vad är orsakerna bakom tidig sädesavgång? Vilka tekniker finns det för att orka längre i sängen? I detta blogginlägg går vi igenom allt du behöver veta för att inte komma så snabbt! Dessutom går vi igenom hur du kan ha sex på så vis att ni maximerar bådas njutning samtidigt som du drar ut på orgasmen.

 

Är för tidig utlösning en sjukdom?

Prematur ejakulation är en typ av sexuell dysfunktion där en man når orgasm och får utlösning före eller inom 60 sekunder av samlag.

Många män som lider av tidig utlösning känner sig otillräckliga och har ibland starka känslor av skam och ångest. I dessa fall är det viktigt att veta att detta är ett vanligt problem som det ofta kan åtgärdas!

Ett sunt sexliv är viktigt för välmåendet. Även om man kan vara längre än 60 sekunder är det OK att kontakta en läkare.

 

Hur snabbt kommer killar egentligen?

Hur lång tid det tar för en man att spruta beror på många faktorer. Men i genomsnitt tar det de flesta män mellan 4 till 7 minuter att få utlösning under samlag. Genom att tillämpa vissa tekniker kan de flesta män effektivt förlänga samlaget.

 

Hur vanligt är det att män sprutar inom 1 minut?

Även om många män lider av denna sexuella dysfunktion någon gång i livet så pratas det sällan öppet om detta. På TV-skärmen är det alltid porträtterat som ett skämt som spelar på en tröttsam och skadlig Kliché. Att ens mandom står på spel om man inte kan prestera som en hingst. Sanningen är snarare att livet inte är en porrfilm… Prematur ejakulation är den vanligaste sexuella dysfunktionen bland män.

Så mycket som 30-40% av män lider av för tidig utlösning.

 

Varför får jag tidig utlösning?

Det kan finnas flera orsaker till att man kommer för tidigt. Hjärnan är en större faktor i en orgasm än våra kroppar. Så ditt sinnestillstånd kan vara minst lika avgörande som fysiska problem. Vanliga orsaker bakom prematur ejakulation är:

 

Erektil Dysfunktion kan göra att du kommer för snabbt.

De allra flesta män har under någon gång i sitt liv haft problem med att få upp eller behålla ett stadigt stånd. När detta händer är en vanlig taktik många använder att fokuserar på den sexuella stimuleringen. Målet blir att maximera sexuell njutning för att behålla ståndet. I dessa fall kan det vara svårt att hålla sig från orgasm. Men om man inte maximerar stimuleringen faller ståndet snart…

Detta är en av många sätt som kropp och sinne kan påverka den sexuella prestationen. Den onda cirkeln kan ofta leda till ångest vilket kan skada uthålligheten och potensen.

Lider du av erektil dysfunktion kan det därför vara klokt att börja med att tackla det problemet. Om ditt förtroende för att bibehålla erektioner är hög är risken för ångest mycket lägre. Detta tillåter dig att ta din tid under samlaget och kan förhindra att du får en för tidig utlösning.

 

Hormonell eller kemisk obalans kan leda till prematur ejakulation

Ibland kan hormonella besvär vara en underliggande orsak till minskad sexuell förmåga. Kärlekshormonet Oxytocin (OxT) spelar en avgörande roll i mäns sexuella funktion tillsammans med, Prolaktin (PRL), Luteiniserande hormon (LH) och Tyreoideastimulerande hormon (TSH).

Serotonin och dopamin är kemikalier i hjärnan som är involverade i vår lust och upphetsning. För låga nivåer av dessa viktiga signalsubstanser kan påverka den sexuella prestationen.

 

Är din penis känslig kan du komma för fort

Vissa ollon är helt enkelt känsligare än andra. Detta är särskilt vanligare bland oomskurna män. En omskuren penis tenderar att förlora känslighet från friktionen som orsakas av underkläder. En oomskuren penis skyddas av förhuden och är ofta mer känslig för friktion och sexuell stimulering.

 

Ditt sinnestillstånd är avgörande för att orka längre i sängen

Emotionella eller psykologiska faktorer kan orsaka för tidig utlösning. Stress, ångest, depression kan alla ha en inverkan på den sexuella potensen och den sexuella uthålligheten.

Prestationsångest kan också vara en faktor. Detta kan uppenbara sig i form av den onda cirkeln orsakad av erektil dysfunktion (som nämnd ovan). Andra anledningar kan vara ett bristande sexuellt självförtroende eller nervositet över att vara med en ny älskare.

 

Kan det vara en inlärd reaktion?

Det har teoretiseras att snabb ejakulation kan vara ett inlärt beteende från ungdomen. Även om data saknas för att styrka detta så ser teorin mer eller mindre ut såhär: När man är ung kan det vara svårt hitta lugna stunder för onani. Ofta kanske man fick nöja sig med en snabbrunk och lämna toaletten fri igen. Även de första sexuella upplevelserna med partners tar ofta en liknande karaktär. Då unga vuxna ofta bor hemma är snabbisar mycket vanligare.

Även om data inte backar upp denna klassiska teori bakom snabb utlösning finns det ändå lärdom här. En ny vision på vad sex är och hur du har sex kan förbättra din prestation. Mer om detta nedan!

 

Par som har förspel

Metoder för att hålla längre i sängen

Efter en grundlig genomgång om prematur ejakulation och dess orsaker är det dags för det du väntat på… Det är dags att lära sig mer om de olika teknikerna och metoderna för att orka längre utan att komma!

 

Minska känsligheten med bedövningskräm och kondomer

En lokalbedövande kräm för penis är en effektiv och billig metod för att vara längre i sängen. Dessa bedövande krämer har ofta ingredienser som hjälper minska känsligheten. Det tar en ca 10-15 minuter innan krämerna når sin fulla effekt. Kom ihåg att tvätta rent penis innan samlag, eller använd kondom, så inte din partner också påverkas av den bedövande effekten.

En kondom kan också hjälpa att minska stimuleringen under samlag och hjälpa dig att hålla längre. Även utan krämer kan kondom vara effektivt för att inte spruta för snabbt.

Variera mellan dina bästa sextekniker

Den bästa älskaren är en varierad älskare med många ess i rockärmen. Upplever du att du kommer för snabbt vid penetration? Variera mer under sexet! Samlag är bara en liten del av sex och det finns mycket mer ni kan göra. Så om du känner att du börjar närma dig, sluta och byt aktivitet. Ett perfekt tillfälle att ge din partner 100% av ditt fokus och ge dem härligt oralsex. När du känner att den orgasmiska energin i kroppen och penis har lugnat sig kan ni återgå till penetration. Kyssar, smekningar, sexleksaker, onani och oralsex.

Ta fram alla verktyg och gör att sexet varar längre!

 

Ett sprut behöver inte betyda att det är slut!

Attans! Du tog fram precis alla verktyg, men trots detta har det sprutat som en champagneflaska! Ta det lugnt. Det finns fortfarande många sätt du och din partner kan fortsätta njuta. Detta är ett utmärkt tillfälle att använda fantasin. Vill din partner bli vidare penetrerad? Använd en strap-on! Eller varför inte ge din partner en härligt erotisk massage?

Om du inte upplever svårigheter att få eller bibehålla en erektion kan en första orgasm hjälpa dig genom att släppa eventuell uppbyggd sexuell spänning. Detta kan ibland hjälpa att inte komma lika snabbt andra gången.

Att onanera före sex eller en första orgasm följd av en lugnare erotisk stund kan ge kroppen tid att ladda upp för en långvarig rond två.

 

Därför kan penisringar ha en fördröjande effekt

Penisringar och pungringar är en go-to produkt för många män som får tidig utlösning.

Men trots gigantiska mängder anekdotisk data så har det inte gjorts många studier om detta. En mindre studie från 2007 fann ingen ingen statistiskt signifikant skillnad i hur länge män varade. Män som led av erektil dysfunktion eller psykiska åkommor var exkluderade i denna studien. Detta är lite synd då det är just kanske i de fallen kukringar kan vara till störst hjälp.

En kukring är som ett snyggt halsband för din penis! Men det är inte bara en sexig accessoar. Den hjälper dig även behålla en stadig erektion genom att hjälpa penis hålla kvar blodet.

Med ett stort pulserande stånd är det lättare att inte oroa sig för att tappa erektionen. Mindre ångest och stress kan man undvika att falla i den onda cirkeln och istället njuta av stunden.

Dessutom är kukringar perfekta att använda använda i kombination med edging och klämmetoden för att stoppa orgasmen. Man kommer inte till månen på bara raketbränsle! Genom att kombinera olika verktyg och metoder kan du hitta det som bäst fungerar för dig och få positiva resultat.

 

Stärk dina bäckenbottenmuskler med en enkel övning

Ett starkt bäckenbotten kan ge styvare stånd och intensivare orgasmer. Bara detta är mer än en vinnande anledning att träna dessa viktiga muskler.

Men visste du att ett svagt bäckenbotten kan hindra din förmåga att stoppa en orgasm?

För att träna bäckenbotten måste vi först hitta rätt muskler. Att låtsas att du försöker stoppa strålen medans du kissar eller håller inne en fis aktiverar musklerna vi vill stärka. När du hittat rätt muskler andas du normalt och:

 

 1. Spänn bäckenbottenmusklerna (Se till att musklerna i magen, låren eller skinkorna är avslappnade)
 2. Håll spänt i 3 sekunder
 3. Slappna av i 3 sekunder
 4. Gör 10 repetitioner 3 gånger om dagen

 

Även här är det viktigt att ha tålamod. Ingen förväntar sig resultat efter först gymbesöket. Detta är inte annorlunda. Är du ihärdig kommer du se resultat! 

 

Ta ett djupt andetag för att stoppa sprutet

När vi har sex och närmar oss klimax börjar kroppen att spänna sig och andningen ökar i takt och blir ytterligare. Juckande och flåsandes som en hund kommer orgasmen snabbt!

Men visste du att din andning kan avgöra om du kommer eller inte?

I en krissituation kan ett djupt andetag stänga av din ejakulationsreflex! Använd i kombination med start-stop-metoden eller klämmetoden för att effektivt stoppa orgasmen även i de knivigaste stunderna.

Tänk även på hur du andas under samlaget. Genom att ta djupa andetag från diafragman lugnar du ner din kropp. Den orgasmatiska spänningen i musklerna minskar och tillåter dig att prestera längre i sängkammaren.

En stressig och stillasittande vardag gör att många av oss andas från bröstet. ​​Bröstandning är helt enkelt andning genom rörelser i bröstkorgsväggen. Diafragmatisk andning är en djup form av andning och kroppens naturliga andningsprocess. Så här kan du träna att andas på rätt sätt och försena din orgasm.

 

 1. Lägg ena hand på bröstet och den andra på magen
 2. Andas in genom näsan. Diafragman är den viktigaste muskeln i andningsprocessen. När du andas bör du känna att magen expanderar. Handen på bröstet bör knappt röra sig.
 3. Andas nu ut genom munnen och känn magen slappna av. Återigen bör bröstet inte röra sig särskilt.

 

Självfallet är det bästa att alltid andas så här. Men tänk extra på att andas från diafragman för att kontrollera dig under samlaget.

Är du nära? Ta ett djupt andetag, dra ut och tänk på din andning!

 

Ligg ner och ta en passivare roll

Ligga på rygg och låta din partner ta en aktiv roll i penetration. Detta låter dig slappna av kroppen och kontrollera andningen. Du behöver trots allt inte jobba fullt lika hårt. Detta är kanske inte det mest spännande av alla knep. Men du skulle bli förvånad hur effektivt detta sextips kan vara.

 

Så kan du träna dig att hålla dig längre i sängen

Många män kan faktiskt träna upp sin förmåga att kontrollera sin utlösning med den så kallade start-och-stop metoden eller edging.

Så här går det till:

 

 1. Ha sex eller onanera precis som vanligt.
 2. När du är på väg spruta stoppar du helt och hållet. Ta ett djupt andetag och tänk på att andas från magen.

  Tips!

  Klämm på ollonet där den förenar sig med penisskaftet för att vidare hjälpa stoppa en tidig utlösning. (Du kan göra det själv eller be din partner göra detta.)
   
 3. Låt det gå en stund. När ejakulationsreflexen lagt sig fortsätter du med den sexuella stimuleringen.
 4. Upprepa detta flera gånger innan du väl tillåter dig komma.

 

Edging kan hjälpa er dra ut på samlaget men det är viktigt att ha tålamod. Det tar de flesta män några veckor av repetition att lära sig kontrollera sin utlösning. Är man ihärdig kan man däremot få fantastiska resultat!

Denna metod är enkel och kan med fördel göras vid onani. Detta ger dig möjligheten att träna utan prestationsångest. För att ännu bättre simulera den sexuella stimuleringen av samlag kan man använda sig av en Lösvagina. Fleshlight har en rekommenderbar pocket pussy gjord just för att träna män att kontrollera sin orgasm!

 

Du kan daska din penis för att göra den mindre känslig

Innan vi går vidare här! Detta är din kära penis vi pratar om. Så vare sig du klämmer ditt ollon eller daskar din snopp… var försiktigt och gör inte dig själv skada!

Nu när vi är klara med vår disclaimer / varningstext kan vi gå vidare.

Genom att daska penis kan man minska känsligheten. Metoden har en har en ganska omgående effekt. Men med regelbunden repetition upplever många att metoden minskar känsligheten överlag.

Metoden är enkel. Genom att daska din penis mot magen eller den andra handen en 30-60 gånger tappar penis snabbt känslighet. Den ollonet domnar helt enkelt lite. Detta går att göra strax före sex eller flera gånger om dagen för en mer långvarig effekt.

Daska inte så hårt att det gör ont! Bara tillräckligt så det känns lite och ollonet vänjer sig med tuffare stimulering.

 

Prata med sjukvården för behandling

Tidig utlösning kan orsakar av en rad olika faktorer. Både fysiska och psykiska orsaker kan ligga till grund för problemen. Upplever du att samlaget inte vara såpass länge som det bör? Via vården kan du få hjälp att behandla prematur ejakulation och underliggande faktorer såsom erektil dysfunktion. 

I vissa fall kan läkare idag skriva ut selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) mot snabb ejakulation. Dessa tas 1-3 timmar före sex och beräknas kunna förlänga samlaget med 1-3 minuter.

 

Är du redo att förbättra ditt sexliv?

Efter en grundlig genomgång om tidig utlösning, dess orsaker och lösningsmetoder är det nu din tur. Testa de olika metoderna och se vilka som fungerar bäst för dig. Kombinera olika tekniker och testa dig fram. Men kom ihåg att sex ska vara en positiv och uppfyllande upplevelse för er båda. Ha en avslappnad inställning till sex. Låt det vara lekfullt! 

 


Produkten har blivit tillagd i varukorgen